Eksempler på særligt udfordrende perioder
Fra tid til anden gennemgår vi her på bloggen særligt spændingsfyldte perioder, hvor det er godt at være forsigtig i det, man gør. Flere har gennem tiden spurgt, hvordan man udregner disse perioder, og det fik jeg mulighed for at gennemgå i dag, lørdag den 13. juli. En astrolog kan hurtigt finde de pågældende perioder, men skal man gøre dette hver dag, bliver det en uoverkommelig opgave – en fuldtidsbeskæftigelse.
Når spændinger optræder på himlen som i indeværende uge med Solen i spænding til Pluto først på ugen, og Venus til Pluto senere på ugen, så er det ikke vanskeligt at finde tidspunkter og perioder på de enkelte dage, hvor disse spændinger udløses. Perioderne kan variere lidt fra landsdel til landsdel, men da Danmark er et lille land, er der tale om ret små forskelle. Det er specielt, når hovedakserne udløser spændingerne, at man bør råbe vagt i gevær og være forsigtig.
Et slående eksempel indtraf lørdag den 13. juli kl. 1.23 i Åbyhøj ved Århus. Her udløste MC/IC-aksen spændingerne mellem Solen, Saturn og Pluto. Det sker hen over en halv times tid, da der er flere planeter involveret, og de står lidt spredt. Kl. 1.23 gik en kvinde på 59 år over Silkeborgvej på et sted, hvor der ikke var fodgængerfelt og derfor mere mørkt (Pluto og Saturn). En bil kommer og kører ind i hende, og hun bliver i kritisk tilstand kørt til hospitalet. Det samme skete lidt ca. kl. 01 ved Stevns, hvor en flugtbilist kørte en fodgænger ned. Solen står lige på IC (midnat ved normaltid), og MC rammer cirka midtpunktet mellem Saturn og Pluto. Det vil sige, at vi her har en af de mest kritiske perioder på døgnet i dette østjyske område. Det samme er tilfældet 12 timer senere, hvor akserne blot er vendt om. Derfor skal man også passe på i denne periode, altså omkring kl. 13.23. Faktisk er der tale om hver sjette time, så perioder falder omkring disse tidspunkter:
Kl. 1.23, kl. 7.23, kl. 13.23 og kl. 19.23, og så plus/minus ca. et kvarter til begge sider. Men husk, at perioderne forskyder sig med op til ca. 10 minutter fra Østjylland til Vestjylland og til Østdanmark. Lidt mere endnu, hvis der er tale om Bornholm. Det samme gør sig gældende i de næste par dage. Samme princip gør sig gældende, når AC/DC-aksen udløser spændingen, men her er der større forskydninger end de nævnte seks timer. Dette indtræffer den 13. juli omkring kl. 5.00 og igen kl. 14.00. Pas derfor ekstra meget på i perioden fra kl. 13.00-14.00, hvor BEGGE hovedakser udløser spændingerne.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til karl@astrologi.dk